WIOSENNE PREMIERY PEŁNE NOWYCH SMAKÓW W FOOD NETWORK
Kanał Food Network to doskonały wybór dla wszystkich kochających gotować, w którym odkrywamy przed widzami wszystkie oblicza kuchni. Widzowie mogą odbyć podróż z naszymi prowadzącymi w poszukiwaniu nowych kulinarnych smaków, czerpać inspiracje i zdobywać wiedzę o gotowaniu. W naszych programach pokazujemy również proste i przydatne sztuczki, których warto używać w kuchni, aby móc zachwycić naszych gości i domowników.
Formaty programowe kanału Food Network wciąż przyciągają nowych widzów, spragnionych kulinarnych doznań. Zarówno w jakościowej grupie kobiet z miast jak i w grupie docelowej All 25-54 INC 2001+ udział w tym roku wyniósł SHR=0,2%, tym samym osiągając bardzo zbliżony do siebie indeks dopasowania równy AFF=135 oraz AFF=137 w grupie All 25-54 INC 2001+. Ponadto w tym samym czasie kanał zgromadził przed telewizorami średnio ponad 5,3 mln widzów!
W wiosennej ofercie stacji Food Network znalazło się wiele smakowitych nowości, które osiągnęły bardzo wysokie wyniki w grupie docelowej All 25-54 INC 2001+. Wśród lutowych i marcowych premier znalazły się m.in. takie formaty jak: „Królowa łakoci” (SHR%=0,5%, AFF=1063), „Jedzenie na pocieszenie” (SHR%=0,2%, AFF=456), „Powrót amerykańskich restauracji” (SHR%=0,2%, AFF=143), „Gdzie zjeść we Włoszech” (SHR%=0,2%, AFF=133) oraz „Akcja: Restauracja!” (SHR%=0,2%, AFF=119).
To nie koniec smakowitych premier! W kwietniu na antenie kanału Food Network zadebiutują aż cztery nowe programy pełne słodyczy, od których niejednemu widzowi poleci ślinka: „Subiektywny ranking smaków”, „Mistrzowie tortów ślubnych 2”, „Odpicowane torty” oraz „Wielkie starcie babeczek”!
W naszej ofercie programowej nie zabraknie również formatów uwielbianych przez widzów Food Network, takich jak: „Sexy kuchnia Magdy Gessler”, „Z gruntu zdrowo” czy „Przyślij przepis”.
„SUBIEKTYWNY RANKING SMAKÓW”
Jakie są charakterystyczne cechy kuchni poszczególnych rejonów świata? Jak niezwykłe zasady spożywania posiłków obowiązują w obcych krajach? Jak bardzo różnią się tradycyjne potrawy obcych kultur od polskich? Twórcy serii sprawdzą, które desery są warte grzechu oraz które produkty spożywcze pomogą nam na określone stany emocjonalne. W programie wspomnimy również, które kulinarne sceny filmowe są warte zapamiętania. Poza tymi ciekawostkami, poznamy również listę kilkudziesięciu najpyszniejszych dań i składników, które warto mieć w swojej kuchni.
Emisja: od soboty, 4 kwietnia, godz. 17:45.
„MISTRZOWIE TORTÓW ŚLUBNYCH 2”
Sześć najlepszych duetów cukierniczych w Ameryce rozpoczyna wyścig o zwycięstwo w świecie tortów weselnych i 25 tysięcy dolarów. W każdym odcinku będą musieli przejść przez test umiejętności, w którym popiszą się talentem dekoracyjnym, by następnie zrobić tort weselny na zamówienie pary młodej. W pierwszym odcinku zobaczymy propozycje tortów dla pary profesjonalnych lalkarzy.
Emisja: od czwartku, 9 kwietnia, godz. 21:45.
„ODPICOWANE TORTY”
To nie są zwyczajne zawody w pieczeniu ciast! Ten niekonwencjonalny program stawia czterech profesjonalnych cukierników przeciwko sobie, żeby sprawdzić który z nich jest najlepszy w tworzeniu niesamowitych, przekraczających oczekiwania, olśniewających i nowatorskich tematycznych tortów. Tutaj zmuszamy uczestników do przekraczania własnych granic, by stworzyli największe, wielowymiarowe, ruchome, opowiadające historię, przeistaczające się w coś niesamowitego na oczach sędziów torty będące działami sztuki cukierniczej i inżynierskiej. Po pierwszym teście odpada jeden zawodnik, a pozostała trójka ma 5 dni na wykonanie zadania w swoich własnych kuchniach. Ten kto najlepiej je wykona wygra 10 tysięcy dolarów.
Emisja: od poniedziałku, 13 kwietnia, godz. 21:45.
„WIELKIE STARCIE BABECZEK”
Czegoś takiego jeszcze nie widzieliście! Dwóch utytułowanych cukierników weźmie udział w pojedynku na pieczenie babeczek tak intensywnym, że trzeba było zamknąć go w klatce. Jedna osoba wyjdzie z 5 000 dolarów w kieszeni, ale żeby wygrać musi zdobyć uznanie widowni, a zadania będą oczywiście niestandardowe. Jak zwykle liczy się czas i pomysłowość.
Emisja: od poniedziałku, 27.04. godz. 21:45.
Dane: NAM. Programmes (premiery+powtórki), 01.02.-23.03.2020, SHR% All25-54 INC 2001+, AFF All25-54 INC 2001+ vs A16-49. DayParts, 01.02-23.03.2020, SHR% W16-49 C50K+, All25-54 INC 2001+; AFF W16-49 C50K+, All25-54 INC 2001+ vs A16-49; COV 01.02-23.03.2020, A4+.