Wiosenne nowości w Kuchni +
Ewa Chodakowska i Marieta Marecka wracają na antenę Kuchni+. Już od marca widzowie mogą śledzić premierowe odcinki produkcji własnych stacji: „Be Active. Ewa Chodakowska 2” i „ABC GOTOWANIA 4”. Z kolei na miłośników najświeższych informacji z branży kulinarnej i gastronomicznej czeka nowy sezon programu „cook news”.
W wiosennej ramówce Kuchnia+ przygotowała nowe sezony programów Ewy Chodakowskiej i Mariety Mareckiej. Obie prowadzące mają swoje bardzo oddane grupy widzów i fanów. Od 14 marca, w każdą sobotę o 11:00 stacja pokaże premierowo odcinki serii „Be Active. Ewa Chodakowska”. Podobnie jak w pierwszym sezonie, Ewa z pomocą swojego zespołu pokaże jak można być w formie, czerpiąc przy tym radość z życia i jedzenia. W programie nie zabraknie porad żywieniowych oraz przepisów na ciekawe potrawy. Dotychczasowe emisje programu osiągnęły indeks AFF na poziomie 230 w grupie kobiet z miast w wieku 25-49.
Od 7 marca, w każdą sobotę o 17:00 przed telewizory zaprasza Marieta Marecka w czwartym sezonie „ABC GOTOWANIA”. Jest to produkcja Kuchni+ zajmująca wysokie miejsca w rankingu oglądalności kanału. W każdym odcinku prowadząca skupia się na jednym produkcie, przygotowując z niego potrawy, które każdy może zrobić we własnym domu, nawet przy niewielkich zdolnościach kulinarnych. Program ma wysoki wskaźnik affinity (343) w upmarketowej i miejskiej grupie kobiet.
Po przerwie zimowej Kuchnia+ zaproponuje widzom kolejne odsłony „cook news”, jedynego w Polsce programu informacyjnego poświęconego branży kulinarnej i gastronomicznej. Emisja premierowych odcinków w każdą sobotę o 17:05.
Produkcje własne kanału doceniła redakcja „Tele Tygodnia”, która w lutym 2015 roku przyznała stacji specjalną Telekamerę za dbałość o polskie lokalne tradycje prezentowane w swoich programach.
Marcową ramówkę uzupełnią programy znanych na całym świecie kucharzy. 18 marca o 21:00 wystartuje „Jamie & Jimmy Food Fight Club 2”. W drugim sezonie programu słynny Jamie Oliver i jego kolega ze szkoły Jimmy Doherty ugoszczą osobistości znane na całym świecie, w tym biegacza Usaina Bolta oraz aktorki Siennę Miller i Amandę Holden.
Z kolei w „Doskonałym tercecie” (emisja 21.03, o godz. 21:00) trzej przyjaciele znanego widzom stacji Hugh Fearnley-Whittingstalla wyruszą w pięciotygodniową podróż przez Devon i Kornwalię bez żadnych pieniędzy.
10 marca o 21:00 Kuchnia+ pokaże „Szczęście na talerzu”, serię prezentującą walczących o ekologiczną żywność szefów z Francji, Chin, Kalifornii, Benina i Tasmanii. Nie zabraknie także akcentu dokumentalnego.
Dane: NAM, Adex, W 25-49 vs A 16-49; W16-49 cs50+, inc 2000+ vs A16-49, 01.01-28.02.2015