DISCOVERY SCIENCE - JAK POWSTAJĄ NASZE ULUBIONE PRZYSMAKI?
Naukowe ciekawostki i dokumenty precyzyjnie trafiają w gusta męskiej widowni. Popularność kanału tylko potwierdzają wyniki mediowe – indeks dopasowania do męskiej grupy w grudniu wyniósł 232 (M16-49c50+). Dodatkowo o sile kanału świadczy jego udział w rynku – 0,9% SHR. W nowym roku stacja może ten wynik ustanowić jeszcze wyżej za sprawą nowych pozycji w ramówce!
Chciałbyś zobaczyć, jak powstaje syrop klonowy? A może nie wiesz, jak wypieka się słynne hiszpańskie churro? „Fabryki smaku" to seria programów, która odsłoni przed widzami Discovery Science tajemnice produkcji ulubionych przysmaków Kanadyjczyków. Każdy odcinek przyniesie porcję informacji na temat nowoczesnych technologii i zdobyczy inżynierii niezbędnych do wyrobu produktów spożywczych. Zobaczymy, jak powstają lody, cukierki, bajgle, czekoladowe pomarańcze i rozpuszczalne napoje gazowane. Prześledzimy cały proces, od pomysłów projektantów poprzez produkcję, pakowanie aż po sklepową półkę.
Od soboty, 9 stycznia, godzina 14:00
Źródło: NAM, XII 2015, SHR% M16-49c50+, AFF Ix M16-49c50+ vs A16-49